C-Cat 38 Power

De C-Cat 38 Powercat is afgeleid van de C-Cat 37 sail catamaran, ontworpen door de vermaarde Multihull ontwerper Marc Lombard en Marco Amadio en inmiddels de standaard in deze lengteklasse. Snel maar tegelijk comfortabel en de ruimte van een 50 voeter aan boord!

Deze Powercat is speciaal voor de motorboot liefhebber gebouwd, een grote flybridge op de kajuit gebouwd voor het goede overzicht met het varen en een extra rondzit erachter, voor gezellig borrelen in de zon, zullen de motorbootfans zeer aanspreken

De Powercat 38 heeft dezelfde romp als de C-Cat 37, maar is achteraan verlengd om de kracht van de motoren beter over te brengen op het water zonder aan efficiëntie in te boeten. Met de standaard 2x 90 Pk motoren kan deze Cat een snelheid van ruim 15 knoop bereiken! Doordat de romp zo efficiënt ontworpen is worden er met deze snelheid slechts zo’n 14 liter per uur verbruikt waardoor het tanken niet zo vaak hoeft te gebeuren. Grotere motoren kunnen ook ingebouwd worden

Door de vacuüm injectie van het laminaat met epoxy vinylester hars en gebruik van zeer lichte en geavanceerde bouwmaterialen is er een erg lichte en stijve constructie ontstaan die samen met het erg hoge brugdek ervoor zorgt dat deze catamaran veel fijner door de golven beweegt dan andere “kleine” catamarans.

Er zijn 3 interieur opties mogelijk;

De standaard eigenaars versie met 2 gelijke rompen met groot dubbel bed achterin en grote badkamer voorin en heel veel kastruimte ertussenin.
Óf de Club versie met aan stuurboord de eigenaars romp met groot bed achterin en grote badkamer voorin en aan bakboord een romp met voor én achterin een ruime slaapkajuit met ertussenin een kleinere badkamer. (dit is de meest verkochte versie)

Óf de charter versie met 2 gelijke rompen met voor én achterin een ruime slaapkajuit en de kleinere badkamer ertussenin.
De salon op het brugdek tussen de rompen heeft een ruime zithoek , kaartentafel en een uitgekiende keuken, omdat de salon binnen en de kuip buiten op hetzelfde niveau bevinden kunnen de binnen -en buitenruimte gemakkelijk bij elkaar getrokken worden om zo één grote ruimte te vormen die desgewenst door de kuiptentzeiltjes tegen de elementen beschermd worden.

Het is al vaker genoemd onze C-Cat’s zijn veilig; de beide boegen hebben een zgn. “crashbox” helemaal voorin. Dit zorgt ervoor dat bij het raken van een hard object dat er niet gelijk water door de hele boot heen loopt maar die houd de schade ter plaatse. Het is zelfs zo dat er 4 luchtdichte compartimenten zijn waardoor de C-Cat 38 PowerCat zelfs onzinkbaar is! Dit alles geeft u aan boord een zeer veilig gevoel!
De C-Catamaran werf is een relatief kleine werf, hierdoor zijn we flexibel om eigenaars wensen mogelijk te maken. Charteren of wonen aan boord geven andere wensen, geef deze aan en wij maken uw C-Cat precies zoals u dat wilt!

Video

Maten en gewichten

Lengte over alles: 11,60 m
Lengte romp: 11,60 m
Breedte: 5,84 m
Diepgang met vaste kiel: 1.1 m
Totale hoogte: 5,05 m
Waterverplaatsing leeg, vol beladen (CE): 6,1 t / 8,2 t
Watertanks: 2 x 200 L
Diesel tanks: 2 x 200 L
Motoren (STD): 2 x 90 Pk Lombardini Marine
Ontwerp: Marc Lombard-Marco Amadio
Categorie: A 10

Layout