C-Cat 56

Dit prachtige ontwerp komt van de hand van Enrico Contreas en Marco Amadio. Krachtige lijnen en daggerboards die veel snelheid beloven en een modern en licht interieur met alle comfort die men wensen kan. Een geweldige catamaran om lang op te kunnen verblijven of zelfs te wonen!

Op de C-Cat 56 zijn 2 interieuropties mogelijk; 

De standaard eigenaars versie met aan bakboord de eigenaars romp met groot bed achterin en grote badkamer voorin en aan stuurboord een romp met voor én achterin een ruime slaapkajuit en ertussenin een ruime badkamer. Óf de charter versie met 2 gelijke rompen met voor én achterin een ruime slaapkajuit en ruime badkamer ertussenin.

De salon op het brugdek tussen de rompen heeft een ruime zithoek , kaartentafel met optionele stuurmogelijkheid en een zeer ruime U-keuken, omdat de salon binnen en de kuip buiten op hetzelfde niveau bevinden kunnen de binnen -en buitenruimte gemakkelijk bij elkaar getrokken worden om zo één grote ruimte te vormen. 

Door de vacuüm injectie van het laminaat met epoxy vinylester hars en gebruik van koolstof op de punten waar grote krachten op komen is er een erg lichte en stijve constructie ontstaan, het is ook mogelijk om de C-Cat 56 geheel uit koolstof te bouwen.

Het is al vaker genoemd, onze C-Cat’s zijn snel. Snelheid is ook veiligheid, je kunt op lange trips ook gemakkelijker weersystemen ontlopen of juist bijhouden. Maar er is meer veiligheid; de beide boegen hebben een zgn. “crashbox” helemaal voorin. Dit zorgt ervoor dat bij het raken van een hard object dat er niet gelijk water door de hele boot heen loopt maar die houdt de schade ter plaatse. Het is zelfs zo dat er 4 luchtdichte compartimenten zijn waardoor de C-Cat 56 zelfs onzinkbaar is! De daggerboards hebben breukvlakken waardoor deze bij een (hele) harde aanvaring onder water af zouden kunnen breken zonder daarbij de romp te beschadigen

Wij doen alles voor een comfortabel en veilig gevoel aan boord!

De C-Catamaran werf is een relatief kleine werf, hierdoor zijn we flexibel om eigenaars wensen mogelijk te maken. Charteren of wonen aan boord geven andere wensen, geef deze aan en wij maken uw C-Cat precies zoals u dat wilt!

Video

Maten en gewichten

Lengte over alles (incl. boegspriet): ±18,00m
Lengte romp: 17m
Lengte waterlijn: 17m
Breedte: 7,6m
Diepgang met daggerboards min., max.: ± 1,25m / 2,50m
Waterverplaatsing leeg, vol beladen (CE): 13,5 t / 16t
Hoogte mast, hoogte mast boven water: ± 21m / ± 23m
Grootzeil oppervlak: 105 m²
Genua oppervlak: 65 m²
Keerfok: 48 m²
Code 0: 116 m²
Watertanks: 2 x 220 L
Dieseltanks: 2 x 200 L
Motorisering: 2 x 60 Pk Lombardini Marine
Ontwerp: Enrico Contreas, Marco Amadio,Marco Rogolino
Categorie: A: 10

Layout