C-Cat 48

Dit prachtige ontwerp komt van de hand van Francois Perus ! Krachtige lijnen en daggerboards die veel snelheid beloven en een mooi interieur met alle comfort die men wensen kan. Of de Cat nu gebruikt wordt voor een weekend weg of om aan boord te wonen, het kan op dit schip allemaal!

Ook op de C-Cat 48 zijn 3 interieuropties mogelijk,

De standaard eigenaars versie met 2 gelijke rompen met groot dubbel bed achterin en grote badkamer voorin en heel veel kastruimte ertussenin.

Óf de Club versie met aan stuurboord de eigenaars romp met groot bed achterin en grote badkamer voorin en aan bakboord een romp met voor én achterin een ruime slaapkajuit en ertussenin een ruime badkamer.

Óf de charter versie met 2 gelijke rompen met voor én achterin een ruime slaapkajuit en ruime badkamer ertussenin.

De salon op het brugdek tussen de rompen heeft een ruime zithoek , kaartentafel met optionele stuurmogelijkheid en een zeer ruime U-keuken, omdat de salon binnen en de kuip buiten op hetzelfde niveau bevinden kunnen de binnen -en buitenruimte gemakkelijk bij elkaar getrokken worden om zo één grote ruimte te vormen die desgewenst door de kuiptentzeiltjes tegen de elementen beschermd worden.

Door de vacuüm injectie van het laminaat met epoxy vinylester hars en gebruik van koolstof op de punten waar grote krachten op komen is er een erg lichte en stijve constructie ontstaan, het is ook mogelijk om de C-Cat 48 geheel uit koolstof te bouwen.

Het is al vaker genoemd onze C-Cat’s zijn snel. Snelheid is ook veiligheid, je kunt op lange trips ook gemakkelijker weersystemen ontlopen of juist bijhouden. Maar er is meer veiligheid; de beide boegen hebben een zgn. “crashbox” helemaal voorin. Dit zorgt ervoor dat bij het raken van een hard object dat er niet gelijk water door de hele boot heen loopt maar die houdt de schade ter plaatse. Het is zelfs zo dat er 4 luchtdichte compartimenten zijn waardoor de C-Cat 48 zelfs onzinkbaar is! De daggerboards hebben breukvlakken waardoor deze bij een (hele) harde aanvaring onder water af zouden kunnen breken zonder daarbij de romp te beschadigen

Wij doen alles voor een comfortabel en veilig gevoel aan boord!

De C-Catamaran werf is een relatief kleine werf, hierdoor zijn we flexibel om eigenaars wensen mogelijk te maken. Charteren of wonen aan boord geven andere wensen, geef deze aan en wij maken uw C-Cat precies zoals u dat wilt!

Video

Maten en gewichten

Lengte over alles (incl. boegspriet): 16,50m
Lengte romp: 14,80m
Lengte waterlijn: 14,75m
Breedte: 7,30m
Diepgang met daggerboards min., max.: 0,57m / 2,20m
Waterverplaatsing leeg, vol beladen (CE): 9,7 t / 13t
Hoogte mast, hoogte mast boven water: 19m / 21m
Grootzeil oppervlak: 78 m²
Genua oppervlakL: 55 m²
Keerfok: 38 m²
Code 0: 100 m²
Gennaker: 180 m²
Watertanks: 2 x 300 L
Dieseltanks: 2 x 140 L
Motorisering: 2 x 35 Pk Lombardini Marine
Ontwerp: Francois Perus design
Categorie: A: 8 ; B: 10

Layout