C-Cat 37

De C-Cat 37 was onze eerste Catamaran, ontworpen door de vermaarde Multihull ontwerper Marc Lombard zette hij gelijk de standaard in deze lengteklasse. Snel maar tegelijk comfortabel en de ruimte van een 50 voeter aan boord!

Door de vacuüm injectie van het laminaat met epoxy vinylester hars en gebruik van zeer lichte en geavanceerde bouwmaterialen is er een erg lichte en stijve constructie ontstaan die samen met het erg hoge brugdek ervoor zorgt dat deze catamaran veel fijner door de golven beweegt dan andere “kleine” catamarans.

Er zijn 3 interieuropties mogelijk;

De standaard eigenaars versie met 2 gelijke rompen met groot dubbel bed achterin en grote badkamer voorin en heel veel kastruimte ertussenin.

Óf de Club versie met aan stuurboord de eigenaars romp met groot bed achterin en grote badkamer voorin en aan bakboord een romp met voor én achterin een ruime slaapkajuit met ertussenin een kleinere badkamer. (dit is de meest verkochte versie).

Óf de charter versie met 2 gelijke rompen met voor én achterin een ruime slaapkajuit en de kleinere badkamer ertussenin.

De salon op het brugdek tussen de rompen heeft een ruime zithoek , kaartentafel en een uitgekiende keuken, omdat de salon binnen en de kuip buiten op hetzelfde niveau bevinden kunnen de binnen -en buitenruimte gemakkelijk bij elkaar getrokken worden om zo één grote ruimte te vormen die desgewenst door de kuiptentzeiltjes tegen de elementen beschermd worden.

Het is al vaker genoemd onze C-Cat’s zijn snel. Snelheid is ook veiligheid, je kunt op lange trips ook gemakkelijker weersystemen ontlopen of juist bijhouden. Maar er is meer veiligheid; de beide boegen hebben een zgn. “crashbox” helemaal voorin. Dit zorgt ervoor dat bij het raken van een hard object dat er niet gelijk water door de hele boot heen loopt maar die houd de schade ter plaatse. Het is zelfs zo dat er 4 luchtdichte compartimenten zijn waardoor de C-Cat 37 zelfs onzinkbaar is! De vaste kielen zijn onder de rompen gelijmd waardoor deze bij een (hele) harde aanvaring onder water eraf zouden kunnen vallen zonder daarbij de romp lek te maken. Dit alles geeft u aan boord van de C-Cat 37 een zeer veilig gevoel!

De C-Catamaran werf is een relatief kleine werf, hierdoor zijn we flexibel om eigenaars wensen mogelijk te maken. Charteren of wonen aan boord geven andere wensen, geef deze aan en wij maken uw C-Cat precies zoals u dat wilt!

Video

Maten en gewichten

Lengte over alles (incl. boegspriet): 11,67m
Lengte romp: 11,10m
Lengte waterlijn: 10,85m
Breedte: 5,84m
Diepgang met vaste kiel: 1,30m
Diepgang met zwenkkiel min., max.: 0,98m / 2,24m
Waterverplaatsing leeg, vol beladen (CE): 5,50t / 7,90t
Hoogte mast, hoogte mast boven water: 14,22m / 16,94m
Hoogte mast Performance Carbon, hoogte mast boven water (opt): 14,92m / 17,63m
Grootzeil oppervlak: 45,3m²
Grootzeil performance oppervlak (opt): 46,0m²
Genua oppervlak: 32,8 m²
Code 0: 43,0 m²
Gennaker” 56,0m²
Spinnaker: 80,0m²
Watertanks: 2 x 165 L
Dieseltanks: 2 x 90 L
Motorisering: 2 x 20 Pk Lombardini Marine S-drive
Ontwerp: Marc Lombard Yacht Design Group
Categorie: A: 8 ; B: 10

Layout